Nieuws

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

aug 8, 2018

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat een uitvaartondernemer die in het bezit is van het keurmerk niet door een extern bureau wordt beoordeeld.
De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie de uitvaartondernemer een uitvaart heeft mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Lees meer..

Overlijden in een ziekenhuis of een hospice, hoe gaat dat?

jul 25, 2018

Aan het overlijden van een mens gaat vaak een ziekte vooraf. De zieke wordt behandeld door de curatieve zorg die gericht is op genezing. Als behandeling niet langer tot genezing leidt wordt vaak overgeschakeld naar de palliatieve zorg. Deze zorg is gericht op palliatie, d.w.z. verzachting of verlichting.

Binnen de stervensbegeleiding is tegenwoordig veel aandacht voor palliatieve zorg. Er zijn instellingen die deze zorg op professionele grondslag aanbieden (hospice of hospitium) maar ook wordt gebruik gemaakt van vrijwilligers en mantelzorgers.Lees meer..

Nieuw op onze site; Het gastenboek

mei 1, 2018

Kollaard en Jansen heeft u als uitvaartonderneming mogen bijstaan tijdens de uitvaart van uw dierbare en u heeft als nabestaande(n) kunnen ervaren dat er heel veel dingen gebeuren in een heel kort tijdsbestek. Wij ondersteunen de familie hierbij op een professionele en betrokken wijze zodat zij zich kunnen richten op een mooi en waardig afscheid. In ons gastenboek kunt u uw ervaringen met ons delen. Zijn uw verwachtingen volledig waargemaakt of zijn er wellicht aandachtspunten voor verbetering, laat het ons weten.Lees meer..

Wat kan de NVVE voor u betekenen

apr 25, 2018

De NVVE biedt ondersteuning en advies bij keuzes rond het levenseinde en wil waardig sterven bereikbaar maken voor iedereen.Lees meer..

See You

apr 25, 2018

Interesse in deze sieraden betekent een aangrijpende tijd in uw leven. Zo begint de brochure van See You Gedenksieraden. Het zijn prachtige sieraden die (meestal) zichtbaar afgewerkt worden met de as van de overledene. Op deze manier draagt u de as van uw dierbaren altijd heel dicht bij u.

Lees meer..

Onze urnenshowroom

apr 25, 2018

Op oude bijzondere begraafplaatsen zijn vaak nog mooie grafmonumenten te vinden. De mooie grafmonumenten uit het verleden zijn tegenwoordig veelal vervangen door mooie urnen.

Lees meer..

De Nieuwsbrief 2018 is er weer

apr 24, 2018

Jaarlijks geeft Terra Nova en Kollaard en Jansen een Nieuwsbrief uit, want veel van onze oudere leden vinden het erg prettig om de Nieuwsbrief gewoon te lezen van papier in plaats van een beeldscherm.

Lees meer..

Een nieuw gezicht bij Kollaard en Jansen

sep 5, 2017

Graag stellen wij u voor aan onze nieuwe uitvaartverzorgster Nathalie Swinkels. Ze is 29 jaar (jong) en wilde, na haar opleiding voor uitvaartverzorgster, niets liever dan haar kennis in de praktijk brengen. En wij zochten iemand die met haar persoonlijkheid en vakbekwaamheid goed zou passen in ons team. We zijn erg blij u te kunnen melden dat we daarin goed zijn geslaagd.

Lees meer..

Terug in de tijd

mrt 17, 2017

Als je hele leven in het teken van de paardensport heeft gestaan, hoe mooi is het dan om met koetsen en paarden, samen met je familieleden naar de begraafplaats te worden gebracht.

Lees meer..

Priorij Gods Werkhof

jun 21, 2016

Vaak wordt er bij het uitzoeken van een rouwlocatie gekozen voor de aula bij de begraafplaats of het crematorium.

Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Soms kan een andere locatie veel geschikter zijn of passender bij het leven van de overledene.Lees meer..

Uitvaartpolissen in bewaring

jun 8, 2016

U kent ze waarschijnlijk wel die oude polissen, vaak erg mooi drukwerk en soms zelfs nog handgeschreven met mooie sierletters en met namen en logo’s waar je nog nooit van hebt gehoord. Verzekeraars zijn de laatste decennia veelvuldig van naam gewijzigd en dat is soms erg lastig.

Dit kan voor nabestaanden erg vervelend zijn, want zij behoren de polissen te innen.Lees meer..

Ons nieuwe kantoor heel goed bereikbaar met Openbaar Vervoer

jun 1, 2016

Wist u dat ons nieuwe kantoor aan het Svend Asmussenpad met bus 19 in een kwartier bereikbaar is van Utrecht CS Jaarbeursplein naar bushalte Jazz Singel/Antonius ziekenhuis?Lees meer..

Nieuwe website KJ-uitvaartzorg.nl

mei 17, 2016

De nieuwe website van Kollaard en Jansen uitvaartzorg staat sinds vandaag online.

Lees meer..

Onze uitvaartwinkel is vernieuwd!

okt 11, 2015

De oude winkel in de Nachtegaalstraat is inmiddels voltooid verleden tijd. Goede dingen wennen snel en zo is dat ook met ons nieuwe kantoor. We werken hier alweer drie jaar!

Lees meer..

Nieuwe samenwerking, vertrouwde zorg

jun 15, 2015

Vanaf 1 juli 2015 zal de uitvaartverzorging van Terra Nova in handen zijn van Kollaard en Jansen uitvaartzorg. Een nieuwe samenwerking, maar vertrouwde zorg.

Lees meer..

Copyright - Kollaard en Jansen uitvaartzorg | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring