Nieuws

Nieuwsbrief voorjaar 2024

mrt 26, 2024

In deze Nieuwsbrief voorjaar 2024 hebben we weer een aantal interessante onderwerpen op een rijtje gezet zoals o.a. duurzaamheid binnen het afscheid, kinderen helpen in een periode van rouw, ontwikkelingen op het gebied van resomeren en een belangrijk bericht over de polissen via CVU Terra Nova bij Yarden. Wij wensen u weer veel leesplezier. Koen, Milly, Judith en Merel.


Lees meer..

Welkom Lia

nov 10, 2021

Graag stellen wij u even netjes voor aan onze collega Lia van Overhagen.
Lia is sinds 1 oktober werkzaam bij Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg.


Lees meer..

Nieuwsbrief voorjaar 2021

jun 25, 2021

In deze Nieuwsbrief voorjaar 2021 hebben we weer een aantal interessante onderwerpen op een rijtje gezet zoals o.a. een schrijftolk voor de uitvaart, hoe werken uitvaartpolissen, bijzondere rouwauto's, de geschiedenis van het begraven en onze naamswijziging. Wij wensen u weer veel leesplezier.
Koen, Mieke en Elles.


Lees meer..

Schrijftolk Meddy van de Bilt

apr 16, 2021

Hallo! Mijn naam is Meddy van de Bilt. Schrijftolk en tolk Gebarentaal van beroep. Waarbij de meeste mensen een beeld hebben van wat een tolk Gebarentaal doet, weten maar weinig mensen wat een schrijftolk doet.

Lees meer..

Uitvaarten in de huidige Corona-situatie

sep 9, 2020

Inmiddels zijn wij een aantal maanden verder sinds de uitbraak van het Coronavirus. Eerder beschreven wij op onze facebookpagina over het begrip dat er bij mensen is waar wij een uitvaart mogen verzorgen.

Lees meer..

Houden van is ook iemand kunnen loslaten....

sep 9, 2020

Deze woorden worden zo vaak uitgesproken als je op een punt in je leven komt dat je afscheid van iemand moet nemen. Niet een afscheid voor even, maar een definitief afscheid waarna je diegene niet meer kunt zien, kunt vasthouden of mee kunt praten.....

Lees meer..

Een wandeling over de begraafplaats

sep 9, 2020

Enkele weken geleden liep ik samen met mijn collega over de begraafplaats Noorderveld in Nieuwegein. Een rondje langs de graven van mensen waarvan wij de uitvaart hebben mogen verzorgen.Lees meer..

Unieke afbeelding van de Domtoren van Utrecht

sep 9, 2020

In 1940 schilderde mijn opa Kollaard de Domtoren in Utrecht, gezien vanuit de kloostertuin.Lees meer..

Gerda Jansen 1962 - 2020

jan 24, 2020

Afgelopen woensdag hebben wij met elkaar afscheid van Gerda genomen. Met haar muziek, mooie woorden en een zee van bloemen. Gerda is onze lieve collega en tevens mede-oprichter van Kollaard en Jansen uitvaartzorg en werkzaam voor uitvaartvereniging Terra Nova.Lees meer..

Nieuwsbrief najaar 2019

jan 21, 2020

In deze Nieuwsbrief najaar 2019 hebben we weer een aantal bijzondere verhalen hebben verzameld zoals o.a. een uitvaart op een bijzondere locatie, een filmopname van de uitvaart, een kijkje achter de schermen, een steuntje in de rug voor
kinderen en de uitvaartkosten 2020. Wij wensen u weer veel leesplezier. Gerda, Koen, Mieke en Elles


Lees meer..

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

aug 8, 2018

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat een uitvaartondernemer die in het bezit is van het keurmerk niet door een extern bureau wordt beoordeeld.
De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie de uitvaartondernemer een uitvaart heeft mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Lees meer..

Overlijden in een ziekenhuis of een hospice, hoe gaat dat?

jul 25, 2018

Aan het overlijden van een mens gaat vaak een ziekte vooraf. De zieke wordt behandeld door de curatieve zorg die gericht is op genezing. Als behandeling niet langer tot genezing leidt wordt vaak overgeschakeld naar de palliatieve zorg. Deze zorg is gericht op palliatie, d.w.z. verzachting of verlichting.

Binnen de stervensbegeleiding is tegenwoordig veel aandacht voor palliatieve zorg. Er zijn instellingen die deze zorg op professionele grondslag aanbieden (hospice of hospitium) maar ook wordt gebruik gemaakt van vrijwilligers en mantelzorgers.Lees meer..

Nieuw op onze site; Het gastenboek

mei 1, 2018

Kollaard en Jansen heeft u als uitvaartonderneming mogen bijstaan tijdens de uitvaart van uw dierbare en u heeft als nabestaande(n) kunnen ervaren dat er heel veel dingen gebeuren in een heel kort tijdsbestek. Wij ondersteunen de familie hierbij op een professionele en betrokken wijze zodat zij zich kunnen richten op een mooi en waardig afscheid. In ons gastenboek kunt u uw ervaringen met ons delen. Zijn uw verwachtingen volledig waargemaakt of zijn er wellicht aandachtspunten voor verbetering, laat het ons weten.Lees meer..

Wat kan de NVVE voor u betekenen

apr 25, 2018

De NVVE biedt ondersteuning en advies bij keuzes rond het levenseinde en wil waardig sterven bereikbaar maken voor iedereen.Lees meer..

See You

apr 25, 2018

Interesse in deze sieraden betekent een aangrijpende tijd in uw leven. Zo begint de brochure van See You Gedenksieraden. Het zijn prachtige sieraden die (meestal) zichtbaar afgewerkt worden met de as van de overledene. Op deze manier draagt u de as van uw dierbaren altijd heel dicht bij u.

Lees meer..

Onze urnenshowroom

apr 25, 2018

Op oude bijzondere begraafplaatsen zijn vaak nog mooie grafmonumenten te vinden. De mooie grafmonumenten uit het verleden zijn tegenwoordig veelal vervangen door mooie urnen.

Lees meer..

De Nieuwsbrief 2018 is er weer

apr 24, 2018

Jaarlijks geeft Terra Nova en Kollaard en Jansen een Nieuwsbrief uit, want veel van onze oudere leden vinden het erg prettig om de Nieuwsbrief gewoon te lezen van papier in plaats van een beeldscherm.

Lees meer..

Een nieuw gezicht bij Kollaard en Jansen

sep 5, 2017

Graag stellen wij u voor aan onze nieuwe uitvaartverzorgster Nathalie Swinkels. Ze is 29 jaar (jong) en wilde, na haar opleiding voor uitvaartverzorgster, niets liever dan haar kennis in de praktijk brengen. En wij zochten iemand die met haar persoonlijkheid en vakbekwaamheid goed zou passen in ons team. We zijn erg blij u te kunnen melden dat we daarin goed zijn geslaagd.

Lees meer..

Terug in de tijd

mrt 17, 2017

Als je hele leven in het teken van de paardensport heeft gestaan, hoe mooi is het dan om met koetsen en paarden, samen met je familieleden naar de begraafplaats te worden gebracht.

Lees meer..

Priorij Gods Werkhof

jun 21, 2016

Vaak wordt er bij het uitzoeken van een rouwlocatie gekozen voor de aula bij de begraafplaats of het crematorium.

Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Soms kan een andere locatie veel geschikter zijn of passender bij het leven van de overledene.Lees meer..

Uitvaartpolissen in bewaring

jun 8, 2016

U kent ze waarschijnlijk wel die oude polissen, vaak erg mooi drukwerk en soms zelfs nog handgeschreven met mooie sierletters en met namen en logo’s waar je nog nooit van hebt gehoord. Verzekeraars zijn de laatste decennia veelvuldig van naam gewijzigd en dat is soms erg lastig.

Dit kan voor nabestaanden erg vervelend zijn, want zij behoren de polissen te innen.Lees meer..

Ons nieuwe kantoor heel goed bereikbaar met Openbaar Vervoer

jun 1, 2016

Wist u dat ons nieuwe kantoor aan het Svend Asmussenpad met bus 19 in een kwartier bereikbaar is van Utrecht CS Jaarbeursplein naar bushalte Jazz Singel/Antonius ziekenhuis?Lees meer..

Nieuwe website KJ-uitvaartzorg.nl

mei 17, 2016

De nieuwe website van Kollaard en Jansen uitvaartzorg staat sinds vandaag online.

Lees meer..

Onze uitvaartwinkel is vernieuwd!

okt 11, 2015

De oude winkel in de Nachtegaalstraat is inmiddels voltooid verleden tijd. Goede dingen wennen snel en zo is dat ook met ons nieuwe kantoor. We werken hier alweer drie jaar!

Lees meer..

Nieuwe samenwerking, vertrouwde zorg

jun 15, 2015

Vanaf 1 juli 2015 zal de uitvaartverzorging van Terra Nova in handen zijn van Kollaard en Jansen uitvaartzorg. Een nieuwe samenwerking, maar vertrouwde zorg.

Lees meer..

Copyright- Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring