Uitvaarten in de huidige Corona-situatie

sep 9, 2020

Inmiddels zijn wij een aantal maanden verder sinds de uitbraak van het Coronavirus. Eerder beschreven wij op onze facebookpagina over het begrip dat er bij mensen is waar wij een uitvaart mogen verzorgen.

Inmiddels zijn wij een aantal maanden verder sinds de uitbraak van het Coronavirus. Eerder beschreven wij op onze facebookpagina over het begrip dat er bij mensen is waar wij een uitvaart mogen verzorgen. Dit begrip is er nog steeds. Gelukkig is het begrip er nog steeds, want het is echt goed voor te stellen dat mensen het erg teleurstellend vinden om in de huidige situatie een uitvaart te realiseren die niet helemaal recht doet aan diegene van wie afscheid genomen moet worden. 

In het begin mochten er slechts 30 mensen aanwezig zijn bij de uitvaarplechtigheid. Nu mogen er 100 mensen aanwezig zijn. Echter 100 mensen lukt niet op iedere locatie als de 1,5 meter in acht moet worden genomen. Nog steeds moeten mensen  keuzes maken over wie wel en wie niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn. Voor de nabestaanden is dit, naast het verlies van hun dierbare, het meest verdrietige in deze situatie. 

Het is op dit moment nog steeds een wonderlijke en bizarre situatie waarin we met elkaar verkeren.

En we weten niet hoe lang dit nog zo zal blijven.

Nog steeds ontvangen we dagelijks appjes of mailtjes van mensen die aan ons vragen ‘’hoe gaat het nu eigenlijk met jullie?’ Mensen realiseren zich dat het voor ons ook een bijzondere tijd is. We verzorgen nog steeds met heel veel liefde en passie de uitvaarten, terwijl het ons oprecht raakt dat het niet altijd een afscheid kunnen realiseren dat recht doet aan hen die op dit moment overlijden. En toch, we zijn creatief en kijken samen met u naar mogelijkheden. We zien dat een afscheid in deze tijd ook iets intiems kan zijn.

‘Gelukkig’ zijn er inmiddels ook aanpassingen in de regels zodat  bijvoorbeeld een samenkomst in de koffiekamer na afloop van de plechtigheid weer mogelijk is. Op de verschillende uitvaartlocaties zijn hiervoor de nodige maatregelen getroffen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunnen  we u hierover informeren. Op kantoor houden wij wekelijks (soms dagelijks) de laatste aanpassingen per locatie in deze regio bij. Dit protocol biedt ons de mogelijkheid u goed te kunnen informeren over de huidige mogelijkheden. 

Wij zijn er voor u om samen te zorgen voor een mooi en waardig afscheid. En wij wensen iedereen die in een aangepaste setting afscheid moet nemen van hun dierbare heel veel sterkte toe.

Copyright- Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring