• Urnen

    Urnen, rouwsieraden en overige gedenkartikelen hebben niet alleen een symbolische betekenis maar zijn meer dan een blijvende herinnering aan een nabestaande.

    Lees meer...
  • Rouwvervoer

    Wij bieden u op het gebied van rouwvervoer verschillende mogelijkheden. De rouwauto’s zijn er in diverse kleuren. U kunt kiezen uit zwart, antraciet grijs, zilvergrijs, wit en bordeauxrood.

    Lees meer...

Opbaren thuis

Steeds vaker merken we dat nabestaanden het prettig vinden om de overledene zo lang mogelijk bij zich te houden. Met de huidige koelmogelijkheden is dat zeer goed te realiseren en heeft elk huis wel een geschikte plek. Vaak wordt er een aparte slaapkamer (in bed)  of deel van de woonkamer voor ingericht. Op deze wijze kunnen familieleden en vrienden in een vertrouwde omgeving en in alle rust afscheid nemen.

Een goed alternatief voor een thuisopbaring is de 24 uurs kamer. Veel rouwcentra en de meeste crematoria bieden deze mogelijkheid. De 24 uurskamer bestaat meestal uit een tweetal ruimtes. Een kamer waar de overledene is opgebaard en een (huis) kamer waar de familie kan samenkomen op elk gewenst moment. De 24 uurs kamer leent zich heel goed voor uw persoonlijke afscheidsrituelen, zo wordt er soms de kist beschilderd, gedichten voorgedragen of gezongen. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen, de 24 uurs kamer is ingericht om uw verblijf tijdens de periode tot de uitvaart zo aangenaam mogelijk te maken.

Opbaar locaties

Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg heeft geen vast rouwcentrum, maar regelt de opbaring op elke locatie. Dat kan variëren van een opbaring in de woning (thuis), een verzorgingshuis, maar ook in een rouwcentrum van een collega uitvaartverzorger of crematorium. We vinden het belangrijk dat er een vrije keuze is voor de nabestaanden om de plek te kiezen die voor hen belangrijk is, goed bereikbaar en makkelijk te bezoeken.

Condoleance bezoeken kunnen plaats vinden in de dagen voor de uitvaart of voorafgaand aan de uitvaartplechtigheid en ook daarvoor geldt dat we de wensen van de klant altijd trachten te realiseren.

Onze diensten

Kisten

Er zijn tal van mogelijkheden bij het kiezen van een uitvaartkist. Er zijn uitvaartkisten van verschillende materialen, diverse vormen en verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Wij bieden u een zeer uitgebreide collectie uitvaartkisten.
Lees meer

Bloemen

Wanneer iemand je lief is laat je dit vaak blijken door hem of haar een mooie bos bloemen te geven. Dit is ook zo bij het laatste afscheid van degene waarvan je definitief afscheid moet gaan nemen. Nog een keer iemand omringen met bloemen.
Lees meer

Urnen

Urnen, rouwsieraden en overige gedenkartikelen hebben niet alleen een symbolische betekenis maar zijn meer dan een blijvende herinnering aan een nabestaande. Urnen kunnen onder verschillende omstandigheden gebruikt worden.
Lees meer

Grafstenen

De keuze voor een grafsteen en graveren van de tekst is niet eenvoudig en dient derhalve niet overhaast te worden gemaakt. Om hier een goede keuze te maken adviseren we om daar voldoende  tijd voor te nemen. 
Lees meer

Rouwvervoer

Wij bieden u op het gebied van rouwvervoer verschillende mogelijkheden. De rouwauto’s zijn er in diverse kleuren. U kunt kiezen uit zwart, antraciet grijs, zilvergrijs, wit en bordeauxrood.

Meer mogelijk

Daarnaast kunt u op basis van dezelfde kleur als de rouwauto kiezen voor volgauto’s. De volgauto’s zijn er in een 4 persoons of 7 persoons uitvoering. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden dan alleen rouwauto’s; bijvoorbeeld de uitvaartbus of een motor met zijspan waarop de kist kan staan. Soms kiezen mensen voor een koets met paarden.

lees meer

Copyright- Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring