Terra Nova

Samen delen. Elkaar bijstaan en zorg uit handen nemen bij de uitvaart. Dat wilde het personeel van de Nederlandse Spoorwegen toen het in 1932 de Coöperatieve Vereniging Uitvaartverzorging (CVU) Maliesingel oprichtte.

De doelstelling van de vereniging was zorg te dragen voor een goede en betaalbare uitvaart voor haar leden, zonder winstoogmerk.
Elk lid betaalde een klein bedrag om de zorg voor de eigen uitvaart veilig te stellen. Ook niet-personeelsleden sloten zich aan en CVU Maliesingel groeide uit tot de grootste uitvaartvereniging van Utrecht.

In 1996 wordt de naam veranderd in Terra Nova. Nog meer dan voorheen is de vereniging er helemaal voor haar leden: de uitvaart wordt op een persoonlijke en betrokken wijze naar wens geregeld. Bovendien ontvangen leden een korting op de begrafenis of crematie. Samen voor elkaar is dan ook onze belofte.

De uitvaarten van Terra Nova worden door Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg verzorgd. Terra Nova leden behouden gewoon de ledenkorting. En het is mooi dat collectieve gedachte waarmee ooit de vereniging is opgericht in stand blijft.

Samen zorgen voor een passend afscheid.

Terra Nova

Lid worden van onze uitvaartvereniging

Terra Nova is een coöperatieve uitvaartvereniging. Een vereniging die de belangen van haar leden dient door de begrafenissen en crematies zo veel mogelijk volgens de wensen van de overledene en nabestaanden te verzorgen. Terwijl alles in het werk wordt gesteld om de kosten te beheersen. Wilt u lid worden, iemand lid maken of geheel vrijblijvend informatie, vul dan ons aanmeld formulier in.

Welke voordelen biedt het lidmaatschap? 

  • Gratis lidmaatschap zonder verplichtingen
  • € 300,00 korting op de uitvaartkosten
  • 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar
  • Gratis consult over mogelijkheden, kosten en financiering
  • Depositofonds met hoge spaarrente
  • Onze uitvaartwinkel
  • In bewaring nemen van (oude) polissen en zorgdragen voor het uitkeren
  • Jaarlijkse nieuwsbrief met interessante informatie

Wat kan Terra Nova voor u als lid betekenen?

Voor leden is het mogelijk om kosteloos een afspraak te maken met onze consulent In dit gesprek worden de wensen besproken en opgenomen in een wilsbeschikking. Tevens wordt aan de hand van de uitvaartwensen een voorlopige kostenberekening opgesteld, waardoor u een goed overzicht krijgt van de toekomstige uitvaartkosten. Indien u dat wenst kan er een goede financiële regeling worden afgesloten, zodat de betaling van de uitvaartrekening soepel verloopt.

Vaak beschikken onze leden over (oude) verzekeringspolissen die bij overlijden uitkeren. Deze polissen kunt u bij leven in bewaring geven bij Terra Nova, alwaar zij in de kluis worden opgeborgen. Natuurlijk ontvangt u bij afgifte een bevestiging met vermelding van de polisnummers en verzekerde bedragen.

Bij overlijden verzorgt Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg namens Terra Nova de verzending en inning van uw polissen. Soms is dat een lastige klus, omdat veelal de oude verzekeraars zijn overgenomen door andere maatschappijen en daardoor moeilijk terug te vinden zijn. Als er na betaling van de uitvaartrekening geld overblijft van de verzekeringen, worden deze altijd uitgekeerd aan de wettelijke erfgenamen.

Iedereen kan lid worden van Uitvaartvereniging Terra Nova

Aanmeld formulier


 Copyright- Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring