Kisten

Er zijn tal van mogelijkheden bij het kiezen van een uitvaartkist. Er zijn uitvaartkisten van verschillende materialen, diverse vormen en verkrijgbaar in iedere gewenste kleur.

Uitgebreide collectie kisten

Wij bieden u een zeer uitgebreide collectie uitvaartkisten. Een aantal afbeeldingen ziet u op deze site. Het is wel belangrijk om te weten dat bij een crematorium strenge eisen worden gesteld aan de kist. Niet elke kist mag gebruikt worden bij een crematie. Wij zullen u hierover altijd goed informeren.
Wij hebben eenvoudige kisten van bijvoorbeeld licht eiken fineer, maar ook van massief hout of gevlochten wilgentenen en gevlochten bananenblad.

Er zijn zelfs kisten die gemaakt worden van het restmateriaal van suikerriet. In overleg kan een kist aangepast worden met bijvoorbeeld andere handvatten, maar de kist zou ook in een bepaalde kleur kunnen worden gespoten. Soms moet de kist wat langer of breder zijn ivm het postuur van de overledene. Of dit ook daadwerkelijk kan is afhankelijk van het type kist.Kinderkistjes

Wanneer een baby of een klein kind overlijdt hoort daar niet perse een volwassenen kist bij. Wij hebben ook een uitgebreide collectie kinderkistjes. Bijvoorbeeld de handgemaakte wiegkistjes.

Copyright- Kollaard & Terra Nova Uitvaartzorg | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring